Søkehjelp

Tast inn et søkeord eller en kort setning knyttet til spørsmålet ditt i feltet nedenfor, så vises de mest relevante artiklene.

Søk

Fullstendig reinstallering av Windows-programvaren

Sikkerhetskopiering av brukerfiler

Detaljer

Vi anbefaler at du kopierer user.ini (preferansene dine) og notes.user.xml (brukeren er Stars-ID-en din) fra innstillingsmappen når du avinstallerer programvaren. Slik gjør du dette:

  1. Åpne programvaren vår (hvis det er mulig).
  2. Klikk på Hjelp (klikk på Mer først hvis du ikke ser knappen).
  3. Klikk på Åpne mappen med mine innstillinger.
  4. Finn de to filene og kopier dem til et trygt sted.

Hvis du ikke klarer å åpne programvaren, må du gå til innstillingsmappen manuelt for å finne filene:

Windows Vista, Windows 7, Windows 8 og Windows 10

  1. Trykk på Windows-tasten + R (samtidig).
  2. Skriv inn det følgende eller kopier/lim inn området som oppgis, og klikk på Enter:

    %USERPROFILE%\AppData\Local

  3. Finn og åpne mappen som tilhører programvaren vår.
  4. Finn user.ini eller user samt notes.user.xml.
  5. Kopier filene til en trygg midlertidig plassering (skrivebordet er et godt valg).

Windows XP

  1. Dobbeltklikk på Min datamaskin på skrivebordet ditt eller i Start-menyen.
  2. Dobbeltklikk på C: for å se harddisken.
  3. Dobbeltklikk på Programfiler.
  4. Rull ned og dobbeltklikk på mappen til programvaren vår.
  5. Finn user.ini eller user samt notes.user.xml.
  6. Kopier filene til en trygg midlertidig plassering (skrivebordet er et godt valg).

Når du har laget kopier av filene, kan du avinstallere programvaren vår fra datamaskinen:

Avinstallere programvaren

Detaljer

Windows 10

  1. Start
  2. Innstillinger
  3. System
  4. Apper og funksjoner
  5. Bruk søkefeltet til å finne programvaren vår, eller rull deg gjennom listen.
  6. Velg programvaren vår og klikk på Avinstaller.

Windows 8

  1. Innstillinger
  2. Kontrollpanel
  3. Programmer og funksjoner
  4. Avinstaller alle elementene til programvaren vår.

Windows Vista og Windows 7

  1. Kontrollpanel
  2. Programmer
  3. Avinstaller et program
  4. Avinstaller alle elementene til programvaren vår.

Windows XP

  1. Kontrollpanel
  2. Legg til eller fjern programmer
  3. Fjern alle elementene til programvaren vår.

Slett programfiler

Detaljer

Når avinstalleringen er fullført, må du slette alle programfiler fra installasjonsmappen (standardmappen ligger under C:\Programfiler).

Du må også slette innstillingsfilene. Du finner disse filene ved å følge instruksjonene fra starten av denne artikkelen for å åpne innstillingsmappen. Når du har funnet mappen, sletter du alle filene i mappen.

Bruker- og programvaretillatelser

Detaljer

Når slettingen av filene er fullført, må du sjekke at du er logget på Windows med en konto med administrator-rettigheter.

Windows Vista, 7, 8 og 10 (hopp over for XP)

Sjekk at UAC er aktivert – det at dette er deaktivert kan gjøre at programvaren ikke kjøres. Slik gjør du dette:

  1. Trykk på Start-knappen.
  2. Skriv UAC.
  3. Klikk på Endre kontrollinnstilling for brukerkonto.
  4. Forsikre deg om at slider-fanen er satt til Standard, som er det andre alternativet fra toppen.
  5. Når dette er gjort, klikker du på OK og starter datamaskinen på nytt.

Last ned programvaren vår

Detaljer

Last ned og installer programvaren fra nettstedet vårt.

Windows Vista, 7, 8 og 10 (hopp over for XP)

Installer i standardmappen (C:\Programfiler\...\) og prøv deretter å kjøre programmet igjen. Hvis du vil dempe lyden på UAC uten å skru det av, finnes det tredjeparts programvare som kan være til nytte. Du finner disse verktøyene ved å søke på Google etter «UAC silent mode».

Windows XP

Hvis du bruker XP Home Edition, bør du prøve å installere programvaren vår i mappen Delte dokumenter. For XP Professional kan du enten bruke Delte dokumenter, eller du kan endre filtillatelsene direkte. For å gjøre disse endringene må du være logge på XP med en konto med administrator-rettigheter.

Gjenopprette filer

Detaljer

Husk å gjenopprette de to lagrede filene når programvaren er reinstallert. Slik gjør du dette:

  1. Gå til Hjelp-menyen.
  2. Velg Åpne mappen med mine innstillinger.
  3. Klikk på Åpne mappen med mine innstillinger-knappen.
  4. Lukk programvaren vår og kopier filene tilbake til mappen.

Godta hvis du blir spurt om du vil overskrive filer.

Tilbakemelding

Besvarte denne artikkelen spørsmålet ditt?

Relaterte hjelpeartikler